جلوگیری از زنگ زدن بدنه ماشین

تاریخ درج : 23 مهر 1401
جلوگیری از زنگ زدن بدنه ماشین

زنگ زدگی یکی از شایع ترین مسائلی است که می تواند برای انواعی از خودروها پیش آید. این مشکل به دلایل مختلفی صورت می گیرد که مهم ترین آن گذشت زمان و افزایش عمر خودروست. فرسودگی می تواند روی رنگ و کیفیت قطعات و تجهیزات فلزی خودرو تاثیر منفی گذاشته و مقاومت و کارایی اولیه آن ها را کاهش دهد. اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که تمایل دارید خودروی خود را در برابر عوامل پوسیدگی محافظت کنید در این مطلب با ما همراه باشید. در ادامه راهکارهایی را درخصوص جلوگیری از زنگ زدن بدنه ماشین در اختیار شما علاقمندان قرار می دهیم.

زنگ زدن بدنه ماشین

تصور اینکه روزی خودروی خریداری شده به دلایل مختلفی دچار رنگ پریدگی در قسمت بدنه شده یا لکه هایی تیره و قهوه ای رنگ بر روی آن ظاهر شود، می تواند ناراحت کننده باشد. این رنگ پریدگی ها و لکه های ایجاد شده، علائمی از زنگ زدگی خودرو هستند که می توانند مشکلاتی جدی را برای اتومبیل شما ایجاد کنند. در صورتی که بدنه خودرو دچار زنگ زدگی شود، مقاومت و استحکام بخش های مختلفی از جمله شاسی خودرو کاهش پیدا خواهد کرد. این مسائل می توانند رفته رفته به یک مشکل بزرگ تبدیل شده و خسارات جبران ناپذیری به بار آورند. 
برای برخی از افراد این سوال پیش می آید که در چه زمانی ماشین دچار زنگ زدگی می شود و بایستی از چه سنی اقدام به مراقبت بیشتر خودرو در برابر عوامل زنگ زدگی کرد؟ این سوال پاسخ ثابت و واحدی ندارد. برای هر خودرو در هر سنی امکان بروز علائم زنگ زدگی وجود دارد که این موضوع بستگی به نحوه نگهداری شما از خودرو دارد. خبر خوشی که برایتان داریم این است که این مشکل قابل حل است و می توان با رعایت برخی نکات از زنگ زدن بدنه خودرو جلوگیری کرد. در بخش های بعدی سعی داریم ابتدا با عوامل پوسیدگی و فرسودگی ماشین و در ادامه با روش های جلوگیری از زنگ زدن بدنه ماشین آشنا شویم.

علل مختلف زنگ زدن بدنه ماشین

 از واکنش آهن (فلز) با آب یا اکسیژن این قطعه فولادی اکسید می شود. نشانه های اکسید شدن روی قطعات فلزی به شکل لکه هایی قهوه ای رنگ مشخص می شوند. سه مورد از علت های زنگ زدن بدنه خودرو عبارتند از:
شرایط آب و هوایی
از مهم ترین عواملی که می تواند بدنه خودرو را درگیر زنگ زدگی و در نهایت پوسیدگی کند، آب و هوا است. قرار گرفتن خودرو در معرض باران و برف به صورت مداوم، می تواند تاثیری مخرب روی سلامت بدنه خودرو داشته باشد. همین رطوبت ناشی از باران و برف، رفته رفته فلزات به کار رفته در ساخت خودرو را اکسید کرده و موجب زنگ زدن آن ها می شود. همینطور گرما و خشکی بیش از حد هوا نیز می تواند موجب زنگ زدگی خودرو شود.
سن خودرو
در ساخت هر خودرو از یک پوشش محافظ استفاده می شود که بسته به متریال به کار رفته در آن و کیفیتی که دارد، از دوام و طول عمر متفاوتی برخوردار است. هر اندازه که سن خودرو افزایش پیدا می کند، این پوشش مقاومت و دوام اولیه خود را از دست داده و به مرور از بین می رود. از بین رفتن این پوشش، بدنه خودرو را دچار ساییدگی می کند. اما در صورتی که خودرو دارای هیچ پوششی نباشد، احتمال زنگ زدن بدنه و تجهیزات آن وجود دارد.
شرایط مسیرهایی که در طول سال ها با خودرو از آن ها گذر می کنید
قطعا شرایط خودرویی که بیشتر در شهر و خیابان های تمیز و بدون پستی و بلندی تردد می کند، با خودرویی که از مسیرهای سخت العبور و دارای سنگریزه گذر می کند متفاوت است. گردوخاک، چاله های جاده، آلودگی و... می توانند فرایند زنگ زدگی و پوسیدگی خودرو را تسریع ببخشند.

انواع مختلف پوسیدگی بدنه خودرو

  اینطور نیست که تمامی علائم زنگ زدگی و پوسیدگی در خودروها به یک اندازه باشد. خودروها از نظر فرسودگی در سه سطح مختلف قرار می گیرند که در ادامه هر سه مورد را به طور مجزا شرح می دهیم:
سطح یک: پوسیدگی جزئی خودرو
نشانه های این نوع پوسیدگی سطحی و کم هستند. در این سطح، علائم پوسیدگی به قطعات داخلی خودرو نرسیده و فقط بیرونی ترین بخش خودرو را درگیر می کنند. اگر روی بدنه خودروی شما مواردی همچون برآمدگی های کوچک یا حباب ایجاد شد، بدانید که پوسیدگی در نقطه شروع خود است و می توانید با اقداماتی از پیشرفت آن جلوگیری کنید.
سطح دو: پوسیدگی متوسط خودرو

این مرحله زمانی اتفاق می افتد که شما یا بدلیل عدم آگاهی و یا به دلیل بی توجهی به علائم پوسیدگی آن ها را به حال خود رها می کنید. این نشانه ها کم کم بیشتر شده و به این مرحله می رسند که در نهایت منجر به خوردگی بدنه خودرو می شوند.
سطح سه: پوسیدگی عمیق خودرو

همانطور که مشخص است، در این مرحله پوسیدگی به بیشترین حد خود رسیده و بسیار عمیق شده است. به گونه ای که خرابی به بخش های داخلی خودرو نفود کرده و به آن ها آسیب زده است. در اکثر مواقع بعد از رسیدن خودرو به این سطح از پوسیدگی، دیگر نمی توان کاری برای آن کرد و تنها گزینه تعویض قطعات پوسیده شده است.
راه های جلوگیری از زنگ زدن بدنه ماشین
اگر تصمیم دارید راهکارهای پیشگیرانه از زنگ زدن خودرو را در پیش بگیرید، به شما پیشنهاد می کنیم مطالب این بخش را از دست ندهید. در ادامه به موثرترین راه های جلوگیری از زنگ زدن بدنه ماشین اشاره می کنیم:
خودروی خود را بشویید
شستن ماشین به صورت مرتب می تواند کمک کند تا آلودگی ها در گذر زمان موجب زنگ زدن آن نشوند. موارد زیادی هستند که در طول زمان به مقاومت بدنه خودرو آسیب وارد کرده و آن را مستعد زنگ زدگی می کنند. از این موارد می توان به بنزینی اشاره کرد که در حین پر کردن باک ماشین روی بدنه آن می ریزد. بنابراین شستشوی خودرو می تواند عوامل احتمالی زنگ زدن را کاهش دهد. این نکته را به خاطر داشته باشید که بایستی بعد از شستن، ماشین را به خوبی خشک کنید.
از واکس های مخصوص ماشین استفاده کنید

  واکس می تواند نقش یک پوشش را برای بدنه ماشین ایفا کند. شما می توانید انواعی از مرغوب ترین واکس های خودرو را از مراکز معتبر تهیه کرده و در مواقع لزوم از آن ها به مقدار کافی روی بدنه خودرو استفاده کنید. این یکی از روش های موثر برای جلوگیری از زنگ زدن بدنه ماشین است.
از روغن ها یا اسپری های مخصوص ماشین استفاده کنید
روغن ها و بخصوص اسپری ها بهترین گزینه برای جلوگیری از زنگ زدن بدنه ماشین هستند. شما می توانید از اسپری به راحتی به تمامی بخش های خودرو از جمله مناطقی که دسترسی به آن ها آسان نیست استفاده کرده و این بخش ها را به خوبی پوشش دهید.
ماشین را خشک نگه دارید

هر عاملی که موجب رطوبت در ماشین می شود را از بین ببرید و تا حد امکان اجازه ندهید خودرو در معرض رطوبت باشد. می توانید برای این مورد از دستگاه رطوبت گیر استفاده کنید.
راهکارهای رفع پوسیدگی ماشین
در بخش قبل با روش هایی جهت جلوگیری از زنگ زدن بدنه ماشین آشنا شدیم. اما در این قسمت تصمیم داریم راهکارهایی برای آن دسته از افراد که علائم پوسیدگی در خودروی خود مشاهده می کنند ارائه دهیم. این راهکارها به شرح زیر هستند:
1. زنگ زدگی ها و علائم پوسیدگی روی بدنه ماشین را از بین ببرید

  برای اینکه پیشرفت زنگ زدگی و پوسیدگی روی بدنه خودرو را متوقف کنید، می توانید از یک سمباده استفاده کنید. این سمباده نباید خیلی خشن و زبر باشد. حال به کمک آن زنگ زدگی های ایجاد شده روی بدنه ماشین را به آرامی و با حوصله پاک کنید. دقت داشته باشید که سمباده کشی شما به گونه ای نباشد که به بدنه خودرو آسیب وارد کرده یا خط و خشی روی آن ایجاد کند.
2. از بتونه استفاده کنید

بعد از سمباده کشی نیاز به بتونه برای پوشاندن محل زنگ زدگی دارید. از بتونه مرغوب و باکیفیت استفاده کنید. در نهایت برای رفتن به مرحله بعد اطمینان حاصل کنید که بتونه کاملا خشک شده است.

 

زنگ زدگی بدنه

3. رنگ زدن قسمت های زنگ زده

  حال که به خوبی علائم زنگ زدگی را پاک کرده و محل آن را به خوبی پوشاندید. لازم است برای یکدست و هم رنگ شدن تمامی قسمت های بدنه ماشین از یک رنگ مناسب استفاده کنید. رنگی متناسب با رنگ خودروی خود انتخاب کرده و در محل زنگ زدگی روی پوشش بتونه بزنید. این کار علاوه بر طبیعی تر کردن خودرو باعث می شود تا یک پوشش روی بدنه آن ایجاد شود که ماشین را در برابر زنگ زدگی مقاوم تر می کند.
آیا می توانیم خودمان علائم زنگ زدگی ماشین را از بین ببریم؟

  در صورتی که زنگ زدگی و لکه های ایجاد شده روی ماشین در سطح یک قرار داشته و خیلی عمیق نشده باشند، می توانید به کمک راهکارهای ارائه شده، اقدام به حذف و از بین بردن علائم زنگ زدگی کنید. اما در صورتی که مقدار زنگ زدگی و پوسیدگی عمیق و شدید شده باشد، لازم است از نمایندگی های معتبر و کارشناسان این حوزه برای رفع این مشکل کمک بگیرید، یا در نهایت قطعات و بدنه ماشین خود را تعویض کنید.