نکات مهم در خرید کمک فنر خودرو

تاریخ درج : 29 آبان 1401
نکات مهم در خرید کمک فنر خودرو

نکات مهم در خرید کمک فنر خودرو

از مهم ترین وسایل برای هر خودرویی کمک فنر آن می باشد که این قطعه می تواند کلیه ضربه هایی که به کف اتومبیل و سرنشینان وارد می شود را به خوبی خنثی کند تا صدمه ای نبینند. به بیان ساده تر زمانی که کمک فنر ماشین خوب و استاندارد باشد، از بسیاری از صدمات به ستون فقرات و گردن افراد سرنشین در خودرو جلوگیری می شود. 
با بیان این موضوع متوجه شدیم که این قطعه از چه اهمیت بالایی برخوردار است و افراد با خرید یک کمک فنر خوب برای خودروی خود چگونه می توانند به سلامت بدن و ماشین خود کمک بزرگی کنند. بنابراین به هیچ عنوان با پرداخت هزینه کمتر، تن به خرید کمک فنرهای بی کیفیت و نا مرغوب ندهید، چرا که با این کار در آینده مجبور خواهید شد هزینه های سنگین تری هم برای خود و هم برای ماشین پرداخت کنید. در این مطلب با ما همراه باشید تا نکات مهم در خرید کمک فنر خودرو را برای شما شرح دهیم تا در نهایت خرید خوبی داشته باشید. 

کمک فنر خودرو چیست؟

قطعه ای در خودرو که می تواند علاوه بر تحمل وزن خودرو و نگهداشتن آن در یک ارتفاع مشخص، کلیه ضربات وارده از طرف زمین را به سرنشینان و خودرو تا حد زیادی خنثی کند را کمک فنر خورو می گویند. علاوه بر این موارد ذکر شده، نقش مهمی در تعادل خودرو در سر پیچ ها که به اصطلاح به آن هندلینگ می گویند هم ایفا می کند. از این رو هر چه کمک فنر خودرو بهتر و با کیفیت تر عمل کند، خودرو شما حرکت نرم تری روی جاده ها خواهد داشت. 

انواع کمک فنر خودرو

کمک فنر خودرو انواع مختلفی دارد که در هنگام خرید باید به آن ها توجه ویژه ای کرد؛ چرا که هر یک از آن ها کاربرد خاص خود را دارند. در ادامه به صورت مختصر هر یک از انواع کمک فنر خودرو را به شما معرفی خواهیم کرد:

- مدل های کارخانه ای 

نام دیگر کمک فنرهای مدل کارخانه ای، مدل شرکتی است که در واقع همان کمک فنرهای فابریکی هستند که در زمانی که خودرو از شرکت تولیدی سازنده اش خارج می شود، به صورت فابریک روی خودرو نصب شده است. 

- مدل های پنوماتیکی 

این مدل از کمک فنرها توسط نیروی باد، ارتفاع آن ها کم یا زیاد می شود و معمولا در داخل کابین خودروهای آن دکمه ای وجود دارد که راننده می تواند تنطیمات ارتفاع را خود انجام دهد. فراموش نکنید که این نوع از کمک فنرها می توانند تا میزان قابل توجهی تعادل خودرو را حفظ کنند و هندلینگ بسیار عالی و فوق العاده ای را برای خودرو به وجود آورند. 

- مدل های ریگلاژی 

نوع دیگر کمک فنرها ریگلاژی هستند که یکی از معروف ترین مدل ها در بازار است که این اجازه را به راننده می دهد تا با استفاده از پیچ تنظیم ارتفاع فنر، اندازه آن را کم یا زیاد کند و ارتفاع خودرو را همان قدر که مورد نظر خود است، تنظیم کند. 

- مدل های مسابقاتی

همان طور که از نام این نوع کمک فنر مشخص است، برای خودروهایی که مخصوص مسابقه هستند کاربرد دارد. به این نوع از قطعات، کمک فنرهای اسپرت هم گفته می شود که می توان با کاهش ارتفاع خودرو، به حفظ تعادل بیشتر آن ها در پیچ ها با سرعت بسیار بالا کمک کرد. فراموش نکنید که این نوع از کمک فنرها برای هر خودرویی مناسب نیست و بیشتر برای همان ماشین های مسابقه ای کاربرد دارد. 

نکات مهم هنگام خرید کمک فنر خودرو 

حال که با انواع کمک فنر خودرو آشنا شدید، نوبت به این موضوع می رسد که هنگام خرید این قطعه برای خودرو باید به چه نکات مهمی توجه کنید تا در نهایت بتوانیم یک خرید خوب و رضایت بخش داشته باشید. در ادامه مطلب این نکات را برای شما شرح می دهیم. 

- قیمت کمک فنر

قیمت یکی از اصلی ترین فاکتورهایی است که هنگام خرید باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید، چرا که قیمت یک قطعه می تواند نشان دهنده کیفیت آن باشد. بنابراین اگر قصد خرید یک کمک فنر ارزان قیمت را دارید، دیگر نباید انتظار یک کیفیت بسیار خوب و عالی را از آن داشته باشید. البته توجه کنید هر قیمت بالایی نشان دهنده کیفیت خوب نیست، پیشنهاد می کنیم از فروشگاه های معتبر و قابل اعتماد خرید کنید تا قصد سواستفاده از بودجه شما را نداشته باشند و محصولی را به شما تحویل دهند که با وجود قیمت بالا، بهترین کیفیت را به شما رائه دهند. 

- نوع کمک فنر

همان طور که پیش تر به این موضوع اشاره کردیم، کمک فنرها انواع مختلفی دارند، مدل های شرکتی، پنوماتیکی، اسپرتی و ... که هر کدام از آن ها را برای شما معرفی کردیم. این مدل ها هر کدام کاربرد خاص خود را دارند و قیمت آن ها با هم متفاوت است. 

- جنس کمک فنر

معمولا کمک فنرها را با جنس های مختلفی در بازار مشاهده خواهید کرد. به عنوان مثال کمک های روغنی ای هستند که با فشار روغن کار می کنند یا مثلا کمک فنرهای گازی که فضای داخلی آن ها توسط گاز مخصوص کمک فنر پر می شود. اگر بخواهیم این دو را با هم مقایسه کنیم باید به شما بگوییم که معمولا کمک فنر گازی بهتر از کمک های روغنی عمل می کنند، چرا که مدل روغنی اگر تحت فشار زیاد قرار بگیرند، ممکن است از خود روغن بدهند. 

- تست فشار

زمان خرید کمک فنر حتما مقاومت آن را در برابر فشار تست کنید. برای انجام چنین آزمایشی می توانید سر کمک را روی زمین قرار دهید و روی آن فشار ایجاد کنید، با این کار اگر کمک فنر شما کیفیت مطلوبی داشته باشد، نباید به راحتی جمع شود. هر چه فشار وارده برای جمع شدن کمک فنر بیشتر باشد، نشان دهنده این است که کمک فنر خودرو شما سالم است. همچنین بعد از برداشته شدن فشار هم باید به آرامی به جای اولیه خود باز گردد. 

- توجه به بدنه

حتما به بدنه کمک فنر توجه ویژه ای داشته باشید، این قطعه نباید به هیچ عنوان دارای ترک مویی یا هر چیزی دیگری باشد. همچنین قسمت متحرک آن را هم بررسی کنید تا هیچ نشانی از روغن روی آن نباشد. 

- تعمیری نبودن کمک فنر

امروزه ممکن است بعضی از فروشگاه ها، لوازم یدکی تعمیری را با استفاده رنگ و روغن به عنوان یک قطعه نو به فروش می رسانند. برای این که بتوانید متوجه شوید که یک قطعه تعمیری است یا نو می توانید به قسمت هایی که به خودرو پیچ می شود، دقت کنید. در این قسمت ها نباید خبری از خوردگی و یا جای پیچ روی آن باشد یا به عنوان مثال  به قسمت های رنگ شده توجه کنید که اگر تعمیری باشند، اثرات گرد روی آن مشاهده خواهد شد. 

- برچسب

همیشه به نوع بسته بندی محصولات توجه کنید. قطعه ای که کاملا اصل باشد، داخل یک بسته بندی پلمپ شده قرار می گیرد و روی قسمت درب بسته هم معمولا یک برچسب قرار می گیرد که این به معنای نو بودن محصول است. 

- جنس شرکتی

همیشه سعی کنید از فروشگاه های معتبر و مجاز خرید کنید. محصولاتی که شرکتی هستند، یک کد مخصوص دارند که اگر به واسطه کد وارد سایت شرکت شوید، می توانید از اصالت یک کالا با خبر شوید. 

- گارانتی

سعی کنید همیشه محصولاتی را بخرید که دارای گارانتی و خدمات پس از فروش هستند. داشتن یک ضمانت نامه می تواند دلیل تضمینی برای کیفیت خوب یک کالا باشد، چرا که هیچ شرکتی تا زمانی که از محصول خود مطمئن نباشد، آن را برای مشتری تضمین نمی کند؛ چرا که در این صورت شرکت تولیدی ضرر زیادی را متحمل خواهد شد. 

روش تشخیص خرابی کمک فنر خودرو

برای این که متوجه شوید چه زمانی کمک فنر خودرو شما نیاز به تعویض دارد، در ادامه نکاتی را در این زمینه به شما خواهیم گفت:
زمان حرکت در موج ها و دست اندازها، خودرو با مشکل کوبش در اتاق مواجه می شود.
خودرو همانند قبل نرمی و تعادل لازم را در پیچ های جاده ای ندارد.
سرنشینان در داخل خودرو در سر پیچ ها و دست اندازها با تکان خوردن شدید روبرو می شوند و تعادل خودرو به خوبی حفظ نمی شود. 
در دست اندازها و سرعت گیرها صدای تق تق در کمک فنر شنیده می شود که این دلیل بر خرابی این قطعه است. 
کج شدن خودرو و یا به یک سمت کشیده شدن خودرو می تواند نشانه خرابی کمک فنر باشد. 
اولین نشانه خراب شدن کمک فنر، روغن ریزی آن ها است که البته این موضوع برای کمک فنرهای گازی صدق نمی کند. 

ما در این مطلب تمام تلاش خود را کردیم تا مهم ترین نکات برای خرید کمک فنر خودرو را به شما بگوییم تا در زمان خریداری دچار سر در گمی نشوید و این مطلب بتواند به عنوان یک راهنمای جامع به شما کمک کند. خرابی کمک فنر خودرو را همیشه جدی بگیرید و به هیچ عنوان به راحتی از این مشکل عبور نکنید؛ چرا که همین موضوع می تواند صدمات جبران ناپذیری را به ماشین و سلامت بدن شما وارد کند.