درباره ما
تماس با ما
لیست علاقه مندی ها
مقالات
راهنمای سایت
امروز سه شنبه 16 اردیبهشت 1404
ورود
عضویت
بستن
لوازم یدکی انواع خودروها
لوازم یدکی سیتروئن زانتیا
لوازم یدکی کیا موتورز
لوازم یدکی هیوندای
برند های لوازم یدکی
auto vise
CARISOTECH کاریزوتک
CTR سی تی آر
M2A ام 2 ای
RCA
لوازم یدکی
قطعات بدنه
قطعات موتوری
قطعات داخلی و جانبی
قطعات تعلیق و فرمان
قطعات برقی خودرو
سپر
جلو پنجره
گلگیر
شبرنگ سپر
شلگیر و خاکندازی
سینی فن، جاچراغی، زیرموتور
سقف و ستون ، رکاب
زه و فلاپ
راهنما پارک
درب سرنشین
درب موتور
درب صندوق
درب باک
دوبل بدنه
خطر عقب
خار و بست
چراغ جلو
جک درب
ترمز و لولای درب
پرژکتور
آینه
یاتاقان
رادیاتور آب
واتر پمپ
واشر درب سوپاپ
واشر و اورینگ منیفولد
واشر گلویی و بست اگزوز
واشر کامل
واشر سرسیلندر
منبع آب رادیاتور
منیفولد
منجید اگزوز
منبع اگزوز
میل لنگ
میل سوپاپ
لوله اگزوز
گیربکس
گیت سوپاپ
گژ روغن
کاسه نمد ساق سوپاپ
کیت تایم
کیت کلاج، بلبرینگ کلاچ، صفحه کلاچ
کاسه نمد
کاتالیزور
کارتل
قاب تایم
فیلتر هوای موتور
فیلتر اتاق
فیلتر روغن
صافی بنزین
فلایویل
ضدیخ
شلنگ بنزین
شلنگ بخار روغن
شلنگ رادیاتور
شلنگ بخاری
شاتون
سیم گاز
سرسیلندر و بلوک سیلندر
سردنده
سوپاپ
زنجیر اوئل پمپ
رادیاتور کولر
رادیاتور بخاری
روغن موتور
روغن گیربکس
رینگ موتور
خرطومی هواکش
دیفرانسیل
درب رادیاتور
ترموستات و درب ترموستات
تسمه تایم, دینام
پروانه فن
پیچ
پولی
پیستون
باک بنزین
بلبرینگ تایم
اوئل پمپ
استکان تایپیت
دستگیره درب
نوار آبگیر و کلاف
سیم ترمز دستی
سردنده
نمدی سقف
نمدی درب موتور
نمدی زیر داشبورد
قاب و درپوش
طاقچه عقب
سیم کلاج و گاز
سیم قلاب درب موتور
سیم شیشه بالابر
داشبورد
چشم شیشه شوی و چراغ شوی
جاسیگاری
تیغه برف پاکن ،بازویی برف پاکن
تودری
آفتاب گیر
آرم
میل موجگیر
لنت ترمز
کمک فنر , فنر لول
گردگیر
کیت تعمیر شیر فرمان
کیت تعمیر ترمز
کیت تعمیر هیدرولیک
کمک جعبه فرمان
کاسه نمد
قرقری فرمان
طبق
ضرب گیر
شلنگ و لوله ترمز , هیدرولیک
شیر فرمان
سیم ترمز دستی
سیلندر ترمز
سیبک فرمان
سگ دست
روغن ترمز
روغن هیدرولیک
دیسک چرخ و کاسه چرخ
دسته موتور
جعبه فرمان
پمپ هیدرولیک
پلوس ,مشعلی و سر پلوس
پمپ ترمز
بوش طبق و اکسل
بلبرینگ و توپی چرخ
اورینگ
مغزی سوئیچ درب، ریموت و سوئیچ یدک
استپر موتور (موتور پله ای)
موتور فن ،موتور بخاری و کولر
لوله کولر خودرو
لامپ خودرو
کلاچ کولر
کامپیوتر خودرو ، محاسبه گر
کیلومتر(آمپر)
کمپرسور کولر خودرو
کوئل و وایر شمع
کلیدتنظیم آینه،صندلی و شیشه
کلید کولر و شیر انبساط کولر خودرو
قفل کمربند و کمربند ایمنی
شمع موتور
شمع فن(آب)، شمع روغن ،شمع دنده عقب
سنسور کیلومتر
سیم اکسیژن
سنسور چرخ (ABS-EBS)
سنسور میل سوپاپ
سنسور دور موتور
سنسور مپ
سوزن انژکتور
سیم کشی ها
سنسور دریچه گاز (پتانسیومتر)
رله و یونیت
دلکو
دینام
دسته راهنما و برف پاکن
دستگاه شیشه بالابر
دریچه گاز خودرو
چراغ مطالعه ،صندوق، داشبورد
پدال استپ ترمز
پنل بخاری و کولر خودرو
پمپ شیشه و چراغ شوی
پمپ بنزین، مغزی پمپ بنزین
پمپ درب و قفل درب
باتری
بوق
آنتن خودرو
ایربگ
استارت
قرعه کشی wintag
شرکــت ها
خودروها
برند های لوازم یدکی
لوازم یدکی
قطعات بدنه
قطعات موتوری
قطعات داخلی و جانبی
قطعات تعلیق و فرمان
قطعات برقی خودرو
قرعه کشی wintag
صفحه اصلی
صفحه اصلی
گروه 1
علائم خراب شدن و سفت شدن کمک فنرها
علائم خراب شدن و سفت شدن کمک فنرها
علائم خراب شدن و سفت شدن کمک فنرها
تاریخ درج : 16 آبان 1401
(0)
کمک فنر را می توان یکی از اصلی ترین قطعات موجود در خودروها دانست که زیر مجموعه سیستم تعلیق قرار دارد. کمک فنرها در سایز و ابعاد مختلفی تولید می شوند و وظایف مهم و حساسی را به عهده دارند. به صورت معمول هر کدام از چرخ های خودرو، دارای یک کمک فنر برای یک سواری بهتر هستند. با این وجود برخی از مواقع ممکن است مشکلی برای این قطعات به وجود بیایید. برای مثال این امکان وجود دارد که کمک فنرها سفت و محکم شوند. اما آیا شما می دانید که علت سفت شدن کمک فنر چیست؟
کمک فنر موجود در
سیستم تعلیق
کمک فنرها تجهیزاتی هستند که در کنار لاستیک خودرو ها نصب می شوند. این قطعات وظیفه دارند تا هر گونه ضربه و یا نوساناتی که به وسیله نقلیه منتقل می شود را جذب و سپس دفع کنند. یک طرف کمک فنر به اتاق خودرو و یک طرف آن به سیستم تعلیق متصل شده است. بدین صورت هر زمان که خودرو با نوسان مواجه شود، از انتقال نیرو به اتاق خودرو جلوگیری خواهد شد. با اینکه برخی از کمک فنرها می توانند وزن خودرو را تحمل کنند، اما کمک فنر باری را از وزن خودرو حمل نمی کند.
به بیان دیگر، کمک فنرها تنها وظیفه خنثی سازی ضربات وارد شده به اتاق و چرخ ها را داشته و آن ها را محکم به جاده می چسبانند. بدین صورت خودرو یک سواری نرم و آرام را در پیش خواهد داشت. کمک فنرها وظیفه خود را با تبدیل انرژی جنبشی به انرژی گرمایی و رهاسازی آن در محیط، انجام می دهند. در صورتی که برای
کمک فنر
ها مشکلی به وجود بیایید، نه تنها حرکت خودرو مختلف شده بلکه به مرور زمان به سایر قطعات نیز خسارات زیادی وارد خواهد شد.
علائم خراب شدن و سفت شدن کمک فنرها
متاسفانه بسیاری از افراد مشکلات بروز پیدا کرده در خودروهای خود را زیاد جدی نمی گیرند. این در حالی است که اگر برای کمک فنرها مشکلی به وجود بیایید یا متوجه شوید که آن ها سفت شده اند، باید هر چه سریع تر نسبت به تعمیر و یا تعویض آن ها اقدام کنید. به یاد داشته باشید که کمک فنرهای معیوب می توانند آسیب های بسیار جدی و خطرناکی مانند تصادف و یا چپ شدن را به همراه داشته باشند.
در صورتی که هر کدام از علائم زیر را مشاهده کردید، هرچه سریع تر نسبت به بازرسی کمک فنرهای خود، اقدام کنید. این علائم می توانند نشان از خراب شدن و سفت شدن کمک فنرها در خودرو باشند.
•
افتادگی خودرو
در پاره از مواقع ممکن است به دلیل ضربات سنگین وارد شده به خودرو، مانند ضربات ناشی از تصادف، کمک فنرها شکل ظاهری خودشان را از دست دهند. بدین صورت شما شاهد افتادگی خودرو در یکی از چهار طرف آن خواهید بود. این مشکل را می توان با یک بار بازدید از خودرو، به سادگی تشخیص داد.
•
وجود تکان های شدید و غیرمعمول
در صورتی که در حال رانندگی در یک جاده کاملا هموار و یکدست بودید و ناگهان متوجه شدید که خودرو شما در هنگام ترمز کردن بیش از حد معمول به سمت جلو یا پایین متمایل می شود، ممکن است مشکلی برای کمک فنرها به وجود آمده باشد. همچنین در صورتی که در حین رانندگی متوجه شدید که ضربات بیش از حد و غیرمعمولی به اتاق خودرو وارد می شود، می تواند به دلیل سفت شدن کمک فنرها باشد.
•
کشیده شدن خودرو به یک سمت
یکی دیگر از علائم خراب شدن
کمک فنرها
و سفت شدن آن ها، کشیده شدن خودرو به یک سمت است. اگر خودرو شما در زمان حرکت به یک طرف منحرف می شود، بهتر است هرچه سریع تر نسبت به تعویض کمک فنرهای خود اقدام کنید.
•
فرسودگی لاستیک ها
تایرهای فرسوده و ساییده شده دلیل دیگری بر این نکته است که کمک فنرهای شما معیوب شده است. به خاطر داشته باشید که کمک فنرهای سفت شده نه تنها به خودی خطرناک است، بلکه با آسیب زدن به لاستیک ها نیز می توانند خطرهای زیادی به همراه داشته باشند.
•
نشت روغن
روغن کمک فنر به نرم شدن آن کمک فراوانی می کند. در صورتی که مشاهده کردید از سمت لاستیک ها نشتی روغن دارید، باید سریع تر نسبت به بازدید و یا تعمیر کمک فنرهای خود اقدام کنید.
•
شنیدن صداهای ناهنجار از خودرو
از مهمترین علائم سفت شدن کمک فنرها ایجاد صداهای ناهنجار است. این صداها به خصوص زمانی که در حال رانندگی در مسیرهای ناهموار هستید، بیشتر خواهد شد. اگر متوجه شدید که بعد از عبور از دست اندازها و یا چاله ها از سمت لاستیک ها صدایی بلند می شود، به احتمال زیاد کمک فنرهای شما آسیب پیدا کرده اند.
•
حرکت نامتوازن لاستیک ها
ممکن است در زمانی که در حال رانندگی روی پستی و بلندی های جاده هستید، متوجه شوید که خودرو شما بیش از اندازه به سمت بالا و یا به سمت پایین کشیده می شود. به عبارت دیگر لاستیک ها در حال کشیدن خودرو به یک سمت به خصوص هستند. این علائم، نشان دهنده سفت شدن کمک فنرها خواهد بود.
دلایل خرابی و سفت شدن کمک فنر
کمک فنرها وظایف خاص و مهمی را به عهده دارند. در صورتی که به خوبی از این قطعات نگهداری نشود، ممکن است آسیب های جدی ببینند. برای مثال در صورتی که بارهای سنگین و خارج از ظرفیت خودرو را جابه جا کنید، با گذشت زمان، کمک فنرها آسیب خواهند دید. عبور از جاده های ناهموار و غیر هم سطح نیز می تواند صدمات زیادی به کمک فنرها وارد کند. با توجه به همین نکات، عجیب نیست که سفت شدن کمک فنر به یک مشکل اساسی در خودروهای داخلی بدل شده است.
اما این موارد تنها بخشی از دلایل خراب شدن کمک فنرها هستند. در صورتی که شما در سرعت های بالا و به صورت ناگهانی ترمز کنید، کوبش های سنگینی و خارج از حد توان خودرو به آن وارد خواهد شد. این نیرو می تواند در کنار آسیب وارد کردن به نمد و بوش کمک فنرها، موجب نشب روغن در این قطعات شده و آن ها را در معرض آسیب دیدگی های بعدی قرار دهد. در یک جمع بندی حمل بارهای سنگین به وسله خودرو، رانندگی در مسیرهای سخت و ناهموارد، ترمز گرفتن های ناگهانی و رانندگی در مسیرهای پر چیپ و خم از اصلی ترین دلایل آسیب وارد شدن و سفت شدن کمک فنرها هستند.
در صورتی که کمک فنر شما آسیب دید، باید آن ها را به صورت جفت و دوتایی تعویض کنید. از این رو اگر متوجه شدید که کمک فنر شما به دلیل سفت شدن نیاز به تعمیر دارد، بهتر است تا جفت کمک فنرهای جلو را با هم تعویض کنید. در غیر این صورت، کمک فنر کارکرده با گذشت زمان می تواند کمک فنر تازه را تحت شعاع قرار داده و باعث آسیب رسیدن به آن شود.
تعمیر کمک فنرهای سفت شده
احساس ضربه های ناموزون، تغییر در ارتفاع خودرو، خشکی در رانندگی و شنیدن صداهای ناهنجار از مهمترین علائم خرابی کمک فنر و سفت شدن آن ها است. بیشتر مواقع به دلیل کاهش روغن موجود و نشتی آن، کمک فنرها سفت شده و امکان یک رانندگی معمولی و هموار را از شما سلب می کنند. از این رو اگر هر کدام از این عوامل و علائم را مشاهده کردید، باید هرچه سریع تر نسبت به تعمیر کمک فنرهای سفت شده اقدام کنید.
بهترین راه برای تعمیر کمک فنرهای خراب شده، مراجعه به یک متخصص و تعمیرگاه مجاز است. کمک فنرهای سفت شده در طول زمان می توانند آسیب ها و خسارات جدی با خود به همراه داشته باشند. از این رو بهتر بعد از مشاهده هر کدام از علائم سفت شدن کمک فنر، هرچه سریع تر آن را به اولین تعمیرگاه مجاز برده و تست کمک فنر را پیاده سازی کنید.
نحوه اجرای تست کمک فنر
اما در برخی از مواقع ممکن است شما بیش از اندازه وسواس و حساسیت به خرج دهید. به بیان دیگر، ممکن است علت بروز علائم مشکل دیگری در خودرو شما باشد و کمک فنرهای شما مشکلی پیدا نکرده باشند. اما از کجا می توان مطمئن شد که کمک فنرها معیوب نشده و یا سفت نشده اند. یک راه کار مناسب برای آن که کمک فنر خودرو خود را پیش از بردن به تعمیرگاه مورد بررسی قرار دهید، تست کمک فنر است. با انجام این تست ها، خودتان می توانید مطمئن شوید که آیا کمک فنر شما سفت و معیوب شده است یا خیر.
•
راه حل اول
اولین راه حل برای مطمئن شدن از خرابی کمک فنرها این است که خودرو خود را بر روی یک سطح کاملا صاف و بدون شیب قرار دهید. سپس به صورت دستی و یا چشمی ارتفاع خودرو خود را از هر چهار طرف بررسی کنید. در صورتی که ارتفاع خودرو بیشتر و یا کمتر از حد مجاز باشد، کمک فنرهای شما آسیب دیده اند و باید برای تعمیر آن به یک تعمیرگاه مجاز مراجعه کنید.
•
راه حل دوم
راه حل بعدی برای تشخیص کمک فنرهای سفت شده آن است که شما قسمت جلو و یا عقب خودرو خود را به سمت پایین فشار دهید. برای این کار می توانید در قسمت عقب و یا جلو خودرو خود ایستاده و به کمک دست و زانو خود، به خودرو فشار بیاورید. بعد از اینکه احساس کردید به مقدار لازم فشار وارد شده است، به صورت ناگهانی آن را رها کنید. اگر خودرو شما بیش از اندازه سفت و سخت به حالت اولیه بازگشت، به احتمال فراوان کمک فنرها سفت شده اند.
•
راه حل سوم
در کنار دو راه قبل، یک راه کار دیگر نیز برای تست کمک فنر سفت شده وجود دارد. در کنار لاستیک خودرو خود بر روی زمین بشینید. حال با دست خود سعی کنید تا فشارهای متوالی و دنباله داری را به قسمت بالای لاستیک وارد کنید. اگر مشاهده کردید که کمک فنرها به خوبی عملکردی از خود نشان نمی دهند، باید آن ها را تعویض کنید. همچنین در این حین به دنبال رد روغن و نشتی باشید. نشت روغن در سمت کمک فنرها نشان از سفت شدن آن ها خواهد بود.
تعویض کمک فنرهای سفت شده
همانطور که عنوان شد، تعویض کمک فنرهای سفت شده باید اولویت شما برای تعمیر باشد. این کار را حتما به افراد متخصص و خبره بسپارید. برای این که مطمئن شوید کمک فنرهای نصب شده روی خودرو شما بعدها مشکلی برایشان ایجاد نمی شود، بهتر است دست به خرید بهترین کمک فنر برای خودروهای سواری بزنید. بهترین کمک فنرهای موجود در بازار، کمک فنرهای هیدرولیکی و یا روغنی هستند.
این مدل از کمک فنرهای دارای محفظه های مخصوصی هستند که به کمک روغن پر می شوند. زمانی که روی آن ها فشاری اعمال شود، روغن از طریق سوراخ های تعبیه شده به قسمت های موردنظر کمک فنر ورود پیدا می کند. این کار باعث می شود تا کمک فنرها زمانی که مورد استفاده قرار می گیرند، سفت نشوند. از سوی دیگر، این مدل از کمک فنرها، امکان یک سواری راحت و بدور از هرگونه ضربه ای را برای سرنشینان فراهم می کنند.
در نهایت به یاد داشته باشید که باید کمک فنرهای معیوب و یا سفت شده را به صورت جفت تعویض کنید. خودروهای دوگانه سوز نیز کمک فنرهای مخصوص به خودشان را خواهند داشت. از یک متخصص و تعمیرکار خبره بخواهید تا به شما در انتخاب یک کمک فنر مناسب، یاری برساند.
برچسب ها :
علائم خراب شدن و سفت شدن کمک فنرها